Zakończenie rejestracji na studia II stopnia

Luty 10

15:00


Zapisy na studia magisterskie na Politechnice Białostockiej trwają od 14 stycznia. Kandydaci logują się w systemie Internetowej Rejestracji Kandydatów (IRK) i wybierają interesujące ich kierunki studiów stacjonarnych i niestacjonarnych II stopnia.

Na stacjonarne studia II stopnia Politechnika Białostocka planuje przyjąć łącznie 920 osób. Do wyboru jest 19 kierunków. Wydział Architektury zaprasza kandydatów na kierunki: architektura i architektura wnętrz. Na Wydziale Budownictwa i Nauk o Środowisku można studiować: architekturę krajobrazu, biotechnologię, budownictwo, gospodarkę przestrzenną, inżynierię środowiska, inżynierię rolno-spożywczą i leśną, a także leśnictwo. Wydział Elektryczny otworzył rekrutację na kierunki: automatyka i robotyka, elektronika i telekomunikacja, elektrotechnika; Wydział Informatyki – na: informatykę oraz matematykę stosowaną. Na logistykę w języku polskim i angielskim oraz zarządzanie i inżynierię produkcji zaprasza Wydział Inżynierii Zarządzania. Na Wydziale Mechanicznym są to: inżynieria biomedyczna, mechanika i budowa maszyn, mechatronika.

Natomiast w formie niestacjonarnej uczelnia oferuje łącznie 80 miejsc na trzech kierunkach: informatyka, logistyka oraz zarządzanie i inżynieria produkcji.

Rejestracja na wszystkie kierunki zakończy się 10 lutego o godzinie 15.00.

Listę kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia na studia poznamy 14 lutego. Następnie, od 15 do 18 lutego (z wyłączeniem niedzieli), kandydaci powinni złożyć komplet wymaganych dokumentów do poszczególnych Wydziałowych Komisji Rekrutacyjnych w celu potwierdzenia chęci studiowania. Ostateczną listę przyjętych na pierwszy rok studiów poznamy 20 lutego.

Przydatne informacje:

Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.