W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.

Last culinary workshops within Welcome at BUT

03-04-2025

On 02.04.2025, 13 students gathered together in Zmokła Kura culinary studio to find out more about Polish cuisine and culinary traditions. During the last culinary workshops within Welcome at BUT project students in smaller groups prepared the following dishes with elements of Polish cuisine: potato soup „kartoflanka”, devolay, potato duplings „kopytka” and baked apples with cream and crumble. 

Workshops ended with the lunch consisting of prepared food. Participants received also project gadgets: t-shirts and bags. 


W dniu 02.04.2025, 13 studentów międzynarodowych PB spotkało się w pracowni kulinarnej Zmokła Kura, aby bliżej poznać polską kuchnię i tradycje kulinarne. Podczas ostatnich warsztatów organizowanych w ramach projektu Welcome at BUT, studenci zostali podzieleni na mniejsze grupy i przygotowali następujące dania:

      1. Kartoflanka / Ser bursztyn /Jajko / szczypiorek

  1. Devolay Drobiowy
  2. Kopytka / Twaróg / Szczypiorek / Rzodkiewka / Śmietana
  3. Jabłka ze śmietaną i kruszonką

Warsztaty zakończyły się kolacją składającą się z przygotowanych dań. Uczestnicy otrzymali koszulki i torby projektowe.

Activity is organized and financed within project Welcome at BUT, Programme Welcome to Poland, NAWA.

logo NAWA