Last culinary workshops within Welcome at BUT
03-04-2025
On 02.04.2025, 13 students gathered together in Zmokła Kura culinary studio to find out more about Polish cuisine and culinary traditions. During the last culinary workshops within Welcome at BUT project students in smaller groups prepared the following dishes with elements of Polish cuisine: potato soup „kartoflanka”, devolay, potato duplings „kopytka” and baked apples with cream and crumble.
Workshops ended with the lunch consisting of prepared food. Participants received also project gadgets: t-shirts and bags.
W dniu 02.04.2025, 13 studentów międzynarodowych PB spotkało się w pracowni kulinarnej Zmokła Kura, aby bliżej poznać polską kuchnię i tradycje kulinarne. Podczas ostatnich warsztatów organizowanych w ramach projektu Welcome at BUT, studenci zostali podzieleni na mniejsze grupy i przygotowali następujące dania:
1. Kartoflanka / Ser bursztyn /Jajko / szczypiorek
- Devolay Drobiowy
- Kopytka / Twaróg / Szczypiorek / Rzodkiewka / Śmietana
- Jabłka ze śmietaną i kruszonką
Warsztaty zakończyły się kolacją składającą się z przygotowanych dań. Uczestnicy otrzymali koszulki i torby projektowe.
Activity is organized and financed within project Welcome at BUT, Programme Welcome to Poland, NAWA.