W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.

Rekrutacja na BIP ,,Digital and Green transition in the manufacturing industry”

08-12-2025
Serdecznie zapraszamy studentów Wydziału Mechanicznego  Politechniki Białostockiej do udziału w rekrutacji na BIP w Universita degli studi di Udine (Włochy) – ,,Digital and Green transition in the manufacturing industry”

 

 

Kurs  ma na celu dostarczenie studentom podstawowej, zasadniczej wiedzy i wglądu w rożne zagadnienia prowadzące do przemian w sektorze produkcji przemysłowej, takie jak zaawansowana mechatronika (technika łącząca mechanikę, elektronikę i informatykę), robotyka, technologie oparte na człowieku, cyfrowy bliźniak, wydajność elektryczna, zrównoważone zarządzanie.

 

Liczba punktów ECTS: 3

Termin mobilności fizycznej: 23-27.02.2026.

Termin komponentu wirtualnego: 13.02.2026

Adres: Via delle Scienze, 206 – 33100 Udine (IT)

Język szkolenia: angielski

 

Regulamin rekrutacji

  1. Warunkiem udziału w postępowaniu rekrutacyjnym jest zapoznanie się z niniejszym Regulaminem, akceptacja jego warunków oraz wypełnienie elektronicznego formularza dostępnego BIP DIGITAL AND GREEN TRANSITION IN THE MANUFACTURING INDUSTRY – Wypełnij formularz
  2. Uczestnictwo w postępowaniu rekrutacyjnym oznacza zgodę na zapisy niniejszego Regulaminu.
  3. Pierwszeństwo uczestnictwa mają studenci nie uczestniczący w programie wymiany Erasmus+ (studia, praktyki, BIP).
  4. Liczba miejsc: 3
  5. Kryteria kwalifikacji uczestników BIP:
    a) status studenta PB (studia stacjonarne, niestacjonarne, pierwszego, drugiego stopnia, doktoranci), 
    b) średnia ocen z poprzedniego semestru studiów, 
    c) brak długu ECTS, 
    d) nie przebywanie na urlopie na kierunku, z którego student wyjeżdża na BIP, 
    e) brak kary dyscyplinarnej, 
    f) przynależność do Studenckiego Koła Naukowego Wydziału Mechanicznego potwierdzona zaświadczeniem podpisanym przez opiekuna koła, 
    g) znajomość języka angielskiego na poziomie co najmniej B2, potwierdzona oświadczeniem studenta w formularzu rekrutacyjnym.
  6. Informacje, o których mowa w punkcie 4 od pkt. a do pkt. e zostaną potwierdzone w Dziekanacie odpowiedniego Wydziału PB.
  7. W przypadku zgłoszenia się większej liczby chętnych niż liczba dostępnych miejsc, zostanie utworzona lista rankingowa na podstawie średniej ocen. Średnia ocen zostanie podwyższona o 0,5 pkt w przypadku członkostwa w kole naukowym, zgodnie z zaświadczeniem, o którym mowa w p. 4 pkt. f.
  8. Postępowanie rekrutacyjne odbywa się dwuetapowo:

Pierwszy etap – przyjmowanie zgłoszeń na platformie Google Forms pod linkiem BIP DIGITAL AND GREEN TRANSITION IN THE MANUFACTURING INDUSTRY – Wypełnij formularz

  •  ogłoszenie rekrutacji: 08.12.2025
  • dostępność formularza: 08.12.2025 godz. 13:00 do 10.12.2025 godz. 13:00.
  • posiedzenie komisji rekrutacyjnej (Koordynator Wydziałowy Erasmus+ i Prodziekan ds. studenckich Wydziału Mechanicznego) 10.12.2025
  • zakończenie pierwszego etapu i ogłoszenie wyników droga mailową poszczególnym kandydatom: 10.12.2025

Drugi etap – osoby przyjęte w pierwszym etapie postępowania rekrutacyjnego dostarczają do MUM „Zgłoszenie do udziału w krótkoterminowej mobilności w ramach programu BIP” (zał. nr 5 do Regulaminu organizacji studenckiej wymiany międzynarodowej na PB w ramach programu Erasmus+ (Zarządzenie nr 63/2024)). Dalsza procedura odbywa się zgodnie z ww. zarządzeniem.

Kontakt:

Dział Mobilności i Obsługi Umów Międzynarodowych,

erasmus.studenci@pb.edu.pl
tel. 85 746 90 44. 

 

Erasmus+ BIP Digital and Green Transition in the Manufacturing Industry (PDF, 518 KB, otworzy się w nowej karcie)