Polilingua – język hiszpański

Zapraszam na kontynuację kursu języka hiszpańskiego A1 w semestrze zimowym roku akademickiego 2019/2020 (30 h lekcyjnych, 1 h lekcyjna=45 min., termin: październik 2019-styczeń 2020)

Co już umiemy: przedstawianie się w języku hiszpańskim, powitania, pożegnania, podstawowe czasowniki (trabajar, comer, vivir, tener, escuchar, leer, ser, estar, hablar, volver, ir, salir, desyunar, cenar, levantarse, acostarse, ducharse)  oraz ich użycie w czasie teraźniejszym, podstawowe przymiotniki, kolory, dni tygodnia, nazwy zawodów, miejsc, przedmiotów codziennego użytku, pomieszczeń, podstawowych produktów żywnościowych, krajów i narodowości, członków rodziny; liczebniki, godziny, jak mówić o umiejscowieniu przedmiotów (czasowniki: hay, estar)

Czego się nauczymy: zamawianie jedzenia w restauracji, mówienie o tym, co lubimy robić w czasie wolnym, pytanie o drogę do jakiegoś miejsca, udzielanie wskazówek i poleceń (tryb rozkazujący), opisywanie dzielnicy/miasta, w którym mieszkamy, umawianie się na spotkanie, opisywanie czynności wykonywanych w chwili mówienia o nich (peryfraza estar+gerundio), opisywanie wyglądu zewnętrznego i cech charakteru osoby

Zajęcia będą się odbywać 1 raz w tygodniu po 90 minut w CNK (Centrum Nowoczesnego Kształcenia) – termin i sala do ustalenia.

Spotkanie organizacyjne: UWAGA! Z powodu choroby lektora, termin spotkania został przesunięty na 10.10.2019 (czwartek), godz. 15.00, sala CNK 2/19.

Informacje dotyczące ilości osób w grupie oraz ceny za kurs znajdują się tutaj: https://pb.edu.pl/sjo/oferta-SJO/kursy-jezykowe/

Osoby zainteresowane kursem proszę o kontakt:

Violetta Grabińska v.grabinska [at] pb.edu.pl

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.