Easter culinary workshops „Taste Białystok”
02-04-2024Polish below
On 27.03.2024 at 4:30 p.m. 19 students gathered together in Zmokła Kura culinary studio to find out more about Polish cuisine and culinary traditions – this time referring to upcoming Easter celebration. During the workshops students in smaller groups prepared the following Polish seasonal dishes:
1. Eggs stuffed with salmon, chives, mayonnaise
2. Herring with onion, sour cream, dill
3. Horseradish cream with smoked cottage cheese, croutons, chives and eggs
4. Duck leg in oranges with beetroot, horseradish, dill, potatoes
5. Pascha / nuts, cottage cheese
Workshops ended with the dinner consisting of prepared food. Students received certificates and project t-shirts and bags.
W dniu 27.03.2024 19 studentów zagranicznych PB spotkało się w pracowni kulinarnej Zmokła Kura, aby bliżej poznać polską kuchnię i tradycje kulinarne – tym razem związane z Wielkanocą. Podczas warsztatów studenci zostali podzieleni na mniejsze grupy i przygotowali następujące świąteczne dania kuchni polskiej: faszerowane jajka, śledzie w śmietanie, krem chrzanowy, kaczkę w pomarańczach oraz paschę.
Warsztaty zakończyły się kolacją składającą się z przygotowanych dań. Uczestnicy otrzymali certyfikaty oraz koszulki i torby projektowe.
The activity is financed by the Welcome at BUT project implemented under the Welcome to Poland NAWA programme.
Działanie finansowane ze środków projektu Welcome at BUT realizowanego w ramach programu Welcome to Poland NAWA.