W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.

Foreign Language Centre

Delicious

Żurek

If you haven’t tasted żurek, you don’t know much about Polish cuisine. It is uniquely Polish soup made with white sausage and smoked meat, always served with hard boiled eggs. And it is an obligatory dish on the Polish Easter table!

But its basic ingredient is rye flavour bread starter (zakwas) that needs to be left to ferment in seasoned water for about 5 days. Sounds weird? Well, wait until you try this thick, creamy and delightfully sour soup!

Occassionally, it is served in a fancy way, in a round loaf of bread hollowed into a bowl.