Konkurs „swissstandards.pl. Od teorii do praktyki”

10-10-2018
logo konkursowe

Konkurs „swissstandards.pl. Od teorii do praktyki” jest konkursem na prace dyplomowe, skierowanym do studentów polskich uczelni wyższych. Jego ideą jest stworzenie pomostu łączącego świat nauki i biznesu oraz popularyzacja szwajcarskich standardów takich jak: jakość, rzetelność, solidność, a także szwajcarska innowacyjność. Nagrodami dla autorów najlepszych prac są płatne staże lub cenne nagrody rzeczowe.

Do konkursu mogą być zgłaszane prace dyplomowe pisane w ramach prac licencjackich, inżynierskich, magisterskich, doktorskich, podejmujących różnorodne zagadnienia biznesowe, właściwe zakresom merytorycznym reprezentowanym przez Partnerów Konkursu.

Wyróżnikiem konkursu jest możliwość skorzystania z konsultacji i wsparcia merytorycznego Partnera podczas pisania pracy.

Konkurs przebiega dwuetapowo.

W pierwszym etapie aby zgłosić pracę do konkursu należy do 30.11.2018 wysłać formularz zgłoszeniowy, zawierający:

  • temat pracy wybrany z puli tematów lub własną propozycję tematu pracy,
  • jednostronicowy zarys koncepcyjny pracy.

W drugim etapie nagrodzone zostają najlepsze, obronione prace dyplomowe napisane w ramach konkursu.

Konsultacje dla osób, które przeszły do II etapu odbywają się od grudnia 2018 do czerwca 2019 r.

Inicjatorem i Organizatorem konkursu jest Polsko-Szwajcarska Izba Gospodarcza, zaś Partnerami beneficjenci znaku jakości swissstandards.pl oraz inne szwajcarskie firmy, które spełniają kryteria przyznania znaku jakości swissstandards.pl.

O puli tematów, nagrodach i partnerach przeczytaj na stronie konkursu.

Ulotka V edycja ulotka V edycja


Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.