Inżynieria rolno-spożywcza – studia I stopnia

Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku

dyplomSTUDIA INŻYNIERSKIE
3,5-letnie, stacjonarne i niestacjonarne (zaoczne)

 

ksiazkiAbsolwent tego kierunku przygotowany jest do wykonywania zadań inżynierskich ukierunkowanych na potrzeby przemysłu rolno-spożywczego i gospodarki leśnej. Posiada umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów technicznych, a także nadzorowania procesów produkcyjnych w rolnictwie, przemyśle spożywczym i leśnictwie. Absolwent kierunku inżynieria rolno-spożywcza ma wykształcenie wyższe rolnicze. Może też ubiegać się o uprawnienia doradcy rolniczego oraz leśnego.

 

punktPERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA:

  • zatrudnienie w instytucjach i przedsiębiorstwach związanych z sektorem przetwórstwa rolnospożywczego, rolnictwem i gospodarką leśną
  • działalność gospodarcza i rolnicza
  • zaplecze techniczne w małych i średnich przedsiębiorstwach oraz jednostkach doradczych

Zobacz: Plany studiów

Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.