Inżynieria rolno-spożywcza – studia I stopnia

Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku

dyplomSTUDIA INŻYNIERSKIE
3,5-letnie, stacjonarne i niestacjonarne (zaoczne), które mogą być kontynuowane na studiach II stopnia na kierunku inżynieria
rolno-spożywcza i leśna

 

ksiazki

Na tym kierunku przygotujesz się do wykonywania zadań inżynierskich ukierunkowanych na potrzeby przemysłu rolno-spożywczego i gospodarki leśnej. Zdobędziesz umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów technicznych, a także nadzorowania procesów produkcyjnych w rolnictwie, przemyśle spożywczym i leśnictwie. Jako absolwent będziesz posiadać wykształcenie wyższe rolnicze oraz możliwość ubiegania się o uprawnienia doradcy rolniczego i leśnego.

 

punktPERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA:

  • praca w instytucjach i przedsiębiorstwach związanych z sektorem przetwórstwa rolno-spożywczego, rolnictwem i gospodarką leśną
  • jako zaplecze techniczne w małych i średnich przedsiębiorstwach oraz jednostkach doradczych
  • własna działalność gospodarcza i rolnicza

Zobacz:
Plany studiów
 

Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.