Konkurs na najlepszą pracę dyplomową dla zwolenników zrównoważonej produkcji

11-06-2021
Zapraszamy autorów prac dyplomowych: magisterskich, inżynierskich i licencjackich, których obrona odbyła się w 2020 lub w 2021 r. do udziału w konkursie na temat nowoczesnego rolnictwa, zrównoważenia produkcji żywności i przemysłu rolno-spożywczego.

Dla najlepszych przewidziano nagrody finansowe I, II i III stopnia o łącznej wartości 6000 zł.

Dodatkowo, w tym roku uczestnicy konkursu będą mogli ubiegać się o nagrody specjalne zaoferowane przez Partnerów Konkursu:

  • nagroda specjalna ufundowana przez Grupę Żywiec S.A. – staż w firmie – za szczególną wartość pracy dla zrównoważenia innowacyjnej produkcji żywności,
  • nagroda specjalna ufundowana przez Farm Frites Poland S.A. – „rolnictwo zrównoważone w praktyce” (zwiedzanie fabryki i gospodarstwa rolnego) – za szczególną wartość pracy dla zrównoważenia innowacyjnej produkcji rolnej,
  • nagroda specjalna ufundowana przez ProCam Polska Sp. z o.o. – staż w firmie – za szczególną wartość pracy dla zrównoważenia innowacyjnej produkcji rolnej,
  • nagroda specjalna ufundowana przez Spiżarnia Rydzyńska Sp. z o.o. w zakresie rolnictwa i żywności ekologicznej w postaci bonu zakupowego o wartości 500 zł do wykorzystania na stronie https://spizarniarydzynska.pl,
  • nagroda specjalna w zakresie rolnictwa i żywności ekologicznej w postaci możliwości odbycia bezpłatnego stażu w firmie Bio Planet S.A.

Ponadto patroni medialni ufundowali książki i prenumeraty czasopism dla laureatów nagród głównych oraz specjalnych, a dla zainteresowanych istnieje możliwość odbycia stażu w Polskim Wydawnictwie Rolniczym.

Problematyka prac, którą mogą wziąć udział w konkursie powinna być związana z rozwojem agrobiznesu, tj. z postępem, innowacyjnością i zrównoważonym rozwojem gospodarstw rolnych, rozwojem obszarów wiejskich, ekologią oraz innymi działaniami przynoszącymi wartość dodaną dla społeczeństwa wiejskiego, zdrowia, środowiska naturalnego, gospodarstw rolnych, obszarów wiejskich, przemysłu rolno–spożywczego oraz zrównoważenia produkcji żywności.

Prace można zgłaszać od 1 czerwca do 31 października br., a rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 10 grudnia 2021 r.

Szczegóły Konkursu zawarte są na stronie internetowej BNP Paribas


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.